Khamis, 2 November 2017

MAJLIS PERPISAHAN USTAZ MUHAMMAD FARIHAN

Majlis ringkas sempena perpindahan Ustaz Muhammad Farihan ke SMKA Kerian telah diadakan pada hari Selasa, 31 Oktober yang lalu. Majlis ini dilangsungkan kira-kira jam 11.30 pagi dan disertai oleh semua guru dan pelajar STARULe.

Majlis dimulakan dengan ucapan ringkas daripada Pengerusi Kelab Guru dan Kakitangan (KGKT), Ustaz Muhammad Hafiz dan diikuti oleh ucapan daripada PK Pentadbiran, Cik Norsufiah, menggantikan pengetua yang tidak dapat hadir kerana mempunyai urusan lain. Setelah itu, yang diraikan, Ustaz Farihan pula menyampaikan ucapan serta amanat terakhir kepada rakan-rakan seperjuangan serta anak-anak didik beliau. Kumpulan Huffaz Voice turut mempersembahkan beberapa buah lagu. Sedikit cenderahati juga diberikan sebagai kenang-kenangan kepada beliau daripada pihak KGKT dan sekolah. Selepas itu, jamuan makan tengah hari disediakan untuk semua guru dan kakitangan. 


Diharapkan Ustaz Muhammad Farihan dapat meneruskan perkhidmatan yang cemerlang di sekolah baharu dan tidak melupakan STARULe yang pernah menjadi tempat beliau mencurah bakti. Sekian. 

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"