Rabu, 11 Oktober 2017

MAJLIS BACAAN YASIN DAN SOLAT HAJAT

Majlis Bacaan Yasin dan Solat Hajat untuk para pelajar SPM, PT3, Idadi, Thanawi dan peperiksaan akhir tahun (PAT) telah diadakan pada 7 Oktober 2017 yang lalu bertempat di Masjid Jamek Lenggong, Perak. Majlis yang bermula kira-kira jam 9.30 pagi itu dihadiri oleh guru-guru, para pelajar dan ibu bapa.


Majlis dimulakan dengan solat hajat yang diketuai oleh Ustaz Solehuddin. Setelah itu, majlis diteruskan dengan bacaan Yasin yang dipimpin oleh Ustaz Husaini iaitu bapa kepada salah seorang pelajar STARULe.

Apabila selesai bacaan Yasin, Ustaz Atif yang bertindak sebagai pengerusi majlis pada hari tersebut menjemput Ustaz Faiz selaku pengetua STARULe bagi menyampaikan sepatah dua kata, dan seterusnya ucapan daripada YDP PIBG, Cikgu Hasnan.


Selepas itu, semua pelajar, guru dan ibu bapa mengadakan sesi mahabbah beramai-ramai. Di samping memohon restu dan meminta maaf, sesi ini juga untuk mengeratkan lagi ukhuwah sesama mereka. Seterusnya, para pelajar tingkatan 5 berserta ibu bapa masing-masing bergerak ke koridor masjid untuk sesi penyerahan slip peperiksaan percubaan (PP) yang lepas.Sebelum pulang, para pelajar, ibu bapa dan guru-guru menjamu selera dengan sedikit juadah yang disediakan oleh pihak sekolah. Diharapkan semua pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan dapat melakukan yang terbaik untuk diri mereka, ibu bapa dan sekolah. Insya-Allah...

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"