Selasa, 24 Oktober 2017

HARI SUKAN NEGARA DAN MAJLIS ANUGERAH KOKURIKULUM STARULe

Sempena Hari Sukan Negara pada 14 Oktober, STARULe telah mengadakan Program Berjalan Ribuan Langkah dari sekolah ke Gua Tok Giring dan kembali ke sekolah pada 13 Oktober yang lalu. Program ini telah disertai oleh semua pelajar dan hampir kesemua guru dan kakitangan sekolah. Semua peserta berkumpul seawal jam 7.20 pagi di sekolah dan program bermula kira-kira jam 7.45 pagi. Perjalanan dari sekolah ke Gua Tok Giring mengambil masa lebih kurang 1 jam pergi dan pulang.
Apabila tiba di Gua Tok Giring, semua guru dan pelajar melakukan senaman akrobatik yang diketuai oleh saudara Aminul Hafiz. Setelah itu, saudara Muhammad Danish Zikry menyampaikan tazkirah ringkas berkaitan kesihatan. Kemudian semua guru dan pelajar bergerak pulang ke sekolah.
Seterusnya, kira-kira jam 10.00 pagi, Majlis Anugerah Kokurikulum dimulakan di Dewan Mini STARULe. Majlis ini diadakan bagi merai para pelajar dan guru-guru yang terlibat dalam kokurikulum sepanjang tahun 2017. Anugerah yang diberikan termasuklah Anugerah Pelajar Harapan, Anugerah Emas, Anugerah Perak, Anugerah Gangsa, Anugerah Khas Guru, Tokoh Pelajar, Tokoh Guru dan Anugerah Kelab / Persatuan / Permainan Terbaik. Kumpulan nasyid Huffaz Voice turut mengadakan persembahan pada majlis kali ini.Setelah tamat majlis anugerah tersebut, semua guru dan pelajar menjamu selera di kantin sebelum para pelajar pulang ke kampung halaman masing-masing selama seminggu sempena cuti Hari Deepavali. Sekian.

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"