Isnin, 25 September 2017

SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN DAN HARI MALAYSIA

Pada hari Khamis, 21 September 2017 yang lepas telah diadakan Sambutan Hari Kemerdekaan dan Hari Malaysia bertempat di Dewan Mini STARULe. Sambutan bermula pada pukul 9.30 pagi dan berakhir kira-kira pukul 12.00 tengah hari. Seminggu sebelum sambutan diadakan, beberapa pertandingan telah dijalankan antaranya pantun, sajak, replika bangunan, kelas tercantik, pakaian daripada barang terbuang, koir, kuiz dan sebagainya.
Sambutan dimulakan dengan kata alu-aluan oleh pengerusi majlis. Setelah itu, bacaan doa diketuai oleh saudara Zal Haziq sebelum tiga buah lagu didendangkan iaitu lagu Negaraku, lagu Sekolah dan lagu Aku Negaraku. Kemudian, pengerusi majlis menjemput Ustaz Faiz untuk menyampaikan ucapan dan merasmikan majlis pada kali ini.

Acara gimik perasmian juga turut diadakan bagi memeriahkan lagi majlis yang diketuai oleh Ustaz Al Hadi. Selepas itu, majlis diambil alih oleh tiga orang pelajar iaitu saudara Aminul Hafiz, Syahmi Sholba dan Abdul Rahman yang mengacara untuk persembahan pelajar dan cabutan bertuah. Antara acara yang dipersembahkan oleh para pelajar ialah koir, syair, sajak dan pantun.Sebelum sambutan berakhir, para pelajar cemerlang Idadi dan Thanawi tahun lepas turut menerima sijil dan sumbangan daripada JAIPk sebagai penghargaan. Pada sebelah petangnya, semua pelajar pulang ke kampung masing-masing sempena cuti Maalhijrah. Sekian.

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"