Selasa, 19 September 2017

KEM MOTIVASI DAN AKADEMIK YPM DENGAN KERJASAMA CELCOM AXIATA BHD

Pada 15 hingga 17 September yang lalu telah berlangsungnya Kem Motivasi dan Akademik YPM dengan kerjasama Celcom Axiata Bhd untuk para pelajar tingkatan 5, bertempat di MRSM Lenggong, Perak. Kem ini merupakan kemuncak kepada Program Tuisyen Rakyat@KKLW 2017 (Tuisyen YPM/MRSM-Celcom) yang disertai oleh lima buat sekolah menengah sekitar Lenggong iaitu STARULe, MRSM Lenggong, SMK Dato' Ahmad, SMK Sultan Azlan Shah dan SMK Tan Sri Abdul Aziz. Program tuisyen ini telah berlangsung semenjak bulan Mei yang lalu dan melibatkan lima subjek SPM iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sejarah dan Matematik Tambahan.

Kem bermula pada pukul 3.30 petang hari Jumaat dengan slot pertama iaitu Bahasa Melayu dan slot kedua pada pukul 9.00 malam dengan subjek Bahasa Inggeris. Keesokan harinya slot ketiga dan keempat diisi oleh subjek Matematik Tambahan dan Matematik. Pada sebelah petangnya, para pelajar melakukan aktiviti-aktiviti fizikal seperti Zoo Experience, Houseboat, Flying Fox dan Kayaking. Pada sebelah malamnya pula, slot kelima diisi dengan ceramah bertajuk "Kerjaya bersama ANSARA".
Pada hari terakhir kem, subjek Sejarah mengisi slot keenam di sebelah paginya. Selepas minum pagi, slot terakhir diisi pula dengan sesi bersama ibu bapa dan pelajar. Selesai majlis penutup iaitu kira-kira jam 2.30 petang, para pelajar dan ibu bapa menjamu selera sebelum bergerak pulang ke sekolah masing-masing. Sekian.

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"