Khamis, 28 September 2017

DIALOG PRESTASI PT3 2017

Dialog Prestasi para pelajar tingkatan 3 telah diadakan pada hari Rabu 27 September bermula pada pukul 9.30 pagi dan berakhir kira-kira jam 4.30 petang. Semua pelajar tingkatan 3 dan guru-guru yang mengajar subjek tingkatan 3 terlibat dalam sesi dialog ini kecuali subjek Sejarah dan Geografi yang telah berakhir beberapa minggu yang lalu.

Tujuan dialog prestasi ini adalah untuk menilai semula prestasi para pelajar dan memperbetulkan sebarang kesilapan yang mereka lakukan ketika menjawab soalan pertengahan tahun dan percubaan yang lepas. Hal ini juga adalah sebagai persediaan mereka bagi menjawab soalan PT3 sebenar yang bakal bermula 9 Oktober ini.
Subjek-subjek yang terlibat ialah Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Arab, Matematik, Kemahiran Hidup, Sains, dan Pendidikan Islam. Para pelajar juga turut melafazkan Aku Janji sebagai tanda persediaan mereka menghadapi PT3 pada tahun ini. Diharapkan para pelajar dapat mempersiapkan diri mereka dari segi fizikal, emosi dan rohani bagi menghadapi peperiksaan kali ini dan dapat membanggakan ibu bapa serta sekolah. 


Selamat Maju Jaya diucapkan!

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"