Ahad, 13 Ogos 2017

SESI DIALOG ANALISIS PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN TINGKATAN 5

Pada hari Isnin hingga Rabu bertarikh 7 hingga 9 Ogos yang lepas telah diadakan sesi dialog analisis PPT bersama para pelajar tingkatan lima dan guru-guru mata pelajaran. Sesi ini diadakan bagi memberi maklum balas kepada para pelajar mengenai kelemahan yang dikenal pasti oleh setiap guru mata pelajaran ketika menjawab soalan PPT yang lepas.
Pada hari Isnin, guru bagi subjek Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Arab dan juga Matematik memberikan maklum balas mereka. Manakala pada hari Selasa pula ialah guru-guru bagi subjek Sejarah, Fizik, Kimia, Biologi dan Pendidikan Syariah Islamiah. Dan pada hari Rabu, sesi dialog diisi oleh guru bagi subjek Matematik Tambahan dan al-Quran dan as-Sunnah.

Para pelajar juga turut memberikan maklum balas mereka berkenaan subjek-subjek yang diajar kepada para guru. Para pelajar juga turut diberi buku graf prestasi untuk diisi oleh mereka. Sesi ini membolehkan para pelajar mengambil perhatian untuk memperbaiki kelemahan dan kesilapan yang dilakukan ketika menjawab soalan peperiksaan. Sekian.

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"