Isnin, 27 Februari 2017

SEMINAR KERJAYA

Satu seminar kerjaya telah diadakan pada 21 Februari 2017, jam 8.30 pagi, bertempat di Dewan Mini STARULe. Seminar ini berlangsung sehingga jam 4.00 petang. Tujuannya adalah untuk mendedahkan para pelajar terutamanya pelajar-pelajar tingkatan 4 dan 5 aliran yang bersesuaian dengan minat dan cita-cita mereka apabila memasuki institusi pendidikan tinggi (IPT) kelak.

Terdapat tiga sesi sepanjang seminar ini berlangsung. Sesi pertama dan kedua dikendalikan oleh wakil MRSM Lenggong dengan tajuk "Pendedahan tentang Kerjaya Masa Kini" dan "Mengenali Potensi Diri". Kemudian, wakil daripada Universiti Teknologi Petronas (UTP) memberikan taklimat dan meneruskan sesi ketiga iaitu "Peluang Kerjaya". Mereka turut membuka "booth" bagi memudahkan para pelajar bersoal jawab mengenai UTP.Bersama wakil MRSM LenggongBersama wakil UTP

Walaupun beberapa pihak menarik diri atas sebab-sebab tertentu, tetapi seminar kerjaya ini tetap berlangsung dengan baik. Diharapkan pada masa akan datang, lebih banyak universiti dan kolej yang dapat turut serta dalam seminar seperti ini. Sekian.

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"