Rabu, 30 September 2015

MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN 2014/2015 KALI KE-4

Bertempat di Dewan Mini STARULe, pada 18 September 2015 bersamaan hari Jumaat telah berlangsungnya Majlis Anugerah Kecemerlangan 2014/2015 kali ke-4 bagi mengiktiraf pencapaian para pelajar dalam bidang kurikulum dan juga kokurikulum. Majlis ini telah dirasmikan oleh ahli Parlimen Lenggong iaitu Dato’ Shamsul Anuar bin Haji Nasarah. Majlis turut diserikan dengan kehadiran beberapa orang tetamu VIP.
Majlis bermula kira-kira jam 9.30 pagi dengan bacaan doa dan ucapan daripada tuan pengetua, Ustaz Faiz bin Muhammad Rafaai. Kemudian, majlis diteruskan dengan ucapan daripada Pengarah JAIPk iaitu Tuan Haji Mohd Yusop bin Haji Husin sebelum majlis dirasmikan oleh Dato’ Shamsul Anuar.


 Ucapan daripada Tuan Pengetua, Pengarah JAIPk dan Ahli Parlimen Lenggong

Setelah itu, sesi penyampaian hadiah pun bermula berselang-seli dengan persembahan para pelajar. Antara hadiah yang disampaikan adalah bagi para pelajar yang memperolehi Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) Terbaik 2014, Peperiksaan I’dadi Terbaik 2014, Keseluruhan Terbaik Peperiksaan Akhir Tahun (PAT) 2014, Mata Pelajaran Akademik Terbaik 2014, Mata Pelajaran I’dadi Terbaik 2014, Hafazan Terbaik 2015, Pelajar Potensi Menengah Rendah dan Menengah Atas 2015, Anugerah Emas, Perak dan Gangsa 2015 serta Tokoh Kokurikulum 2015.

Pelajat tingkatan tiga membuat Akujanji bagi menghadapi PT3
            Majlis di Dewan Mini STARULe berakhir kira-kira jam 11.00 pagi. Selepas itu, semua tetamu dan para jemputan menjamu selera di dewan makan dan di khemah yang telah disediakan. Ibu bapa yang hadir bagi meraikan kejayaan anak mereka dibenarkan membawa pulang pelajar setelah selesai menjamu selera manakala bagi pelajar-pelajar lain, mereka bertolak pulang ke rumah masing-masing untuk bercuti sempena Hari Raya Aidiladha selepas menunaikan solat Jumaat. Sekian.

Tiada ulasan:

"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"