Selasa, 11 September 2012

Sambutan Kemerdekaan & Majlis Hari Raya Aidilfitri

Terdapat pelbagai aktiviti dijalankan di sepanjang Minggu Kemerdekaan (3-7 September 2012) iaitu pertandingan mencipta sajak, koir kebangsaan, mendeklamasi sajak, melukis poster dan komik, tayangan video dan tambahan membuat kolaj kemerdekaan anjuran Kadet Remaja Sekolah (KRS).

Tayangan video dan soal jawab berkaitan videoMembuat kolaj oleh Kadet Remaja Sekolah (KRS)Pada 7 September 2012 yang lalu, SMTDRL telah mengadakan Sambutan Kemerdekaan dan Majlis Hari Raya Aidilfitri. Majlis dimeriahkan dengan persembahan pemenang bagi pertandingan koir dan mendeklamasi sajak. Pelajar-pelajar juga telah mempersembahkan sebuah sketsa yang bertemakan Hari Kemerdekaan. PakSu Razli selaku penceramah yang dijemput untuk menceritakan pengalaman beliau berkenaan dengan kemerdekaan.

Persembahan sketsa dan deklamasi sajak


Jamuan hari raya warga sekolah SMTDRL


Majlis diakhiri dengan penyampaian sumbangan duit raya kepada pelajar.
3 ulasan:

Usrotti berkata...

Alhamdullillah ...happy nampaknya keluarga smtdrl ni...mabruk...pada al mudir....tabahkan hati ...sesungguhnya dalam kesusahan itu ada kesenangan...biar kegetiran itu melahirkan mujaddid yang berjiwa kental...anak-anak...kalian harapan ummah...jangan sia-siakan...


SMTDRL berkata...

terima kasih atas pesanan..

SMTDRL berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
"BERANI BERKORBAN DAN BERUBAH, KEJAYAAN ADALAH GANJARANNYA"